Bloedend tandvlees behandelen

wittere tanden krijgen

Bloedend tandvlees – Inleiding

Bij onze praktijk horen we vaak mensen zeggen: “Mijn tandvlees bloedt altijd, dat hoort bij mij.” Maar gezond tandvlees hoort eigenlijk niet te bloeden bij aanraking. Het is belangrijk om te begrijpen dat aanhoudend bloedend tandvlees een signaal kan zijn dat er iets niet in orde is. Vergelijk het met een wondje op uw arm dat niet stopt met bloeden – in dat geval zou u waarschijnlijk wel naar de huisarts gaan. Waarom vinden wij het dan normaal dat ons tandvlees bloedt?

Bloedend tandvlees oorzaken

Er is altijd een onderliggende reden waarom tandvlees bloedt en een mondhygiënist kan u helpen de situatie van uw tandvlees te begrijpen. We meten de conditie van uw tandvlees met behulp van een pocketsonde, een klein meetinstrument. Hiermee kan de mondhygiënist vaststellen of er sprake is van een tandvleesontsteking en welke behandeling het meest geschikt is.

Bloedend tandvlees behandelen

Tandvleesontsteking gaat vaak gepaard met symptomen zoals zwelling, roodheid en bloeding. We beoordelen of het om beginnende tandvleesontsteking gaat of om de ernstigere variant van tandvleesontsteking, parodontitis, waarbij er sprake is van botafbraak. Samen met u bespreken we de mogelijke oorzaken van de tandvleesontsteking en geven wij advies over hoe u uw mondhygiëne kunt verbeteren. Daarna starten we de behandeling van het tandvlees, waarbij we tandplaque, tandsteen en aanslag verwijderen en uw gebit polijsten.

Airflow Mectron

Wist u dat wij gebruik maken van een Airflow Mectron? Een nieuwe en pijnloze manier van behandelen. Het gebit wordt gereinigd met verwarmd water, lucht en poeder. Meer informatie?? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder naar een gezonde en stralende glimlach.

Mondzorg Briljant

Hoogvlietsekerkweg 130A
Hoogvliet, Zuid Holland 3194AM
Telefoon: 010 - 416 11 83
Tweede telefoonnummer: 0612059370
E-mail: info@mondzorgbriljant.nl
URL: http://mondzorgpraktijkbriljant.nl/

Leave A Comment

Cart

Geen producten in de winkelwagen.