Hoera! Wij bestaan 10 jaar.

10 jarig bestaan

10 jarig jubileum van Mondzorg Briljant

HOOGVLIET – Veertien jaar geleden studeerde Melissa Boekhoud-Link af en ging in loondienst werken als mondhygiënist. Haar droom was haar eigen praktijk, maar eerst moest ze ervaring opdoen. Na vier jaar was het zover. Inmiddels is het tien jaar geleden dat ze de sleutel van haar eigen praktijk in handen had en haar eigen man als eerste ‘proefpatiënt’ in de behandelstoel had liggen. 

”Ik begon met nul patiënten en heb de praktijk langzaam uitgebouwd”, vertelt Melissa. ”Ik flyerde in het begin zelf en heb keihard gewerkt. De groei van de praktijk ging sneller dan verwacht en na vier jaar was het al te druk voor mij alleen. Mondhygiënist Mayke is toen erbij gekomen én ze werkt nog steeds bij mij. Spannend ook wel, want opeens was ik ook een werkgever. Eind 2019 verhuisden we naar een groter pand en werd ons team nog verder uitgebreid. We werken nu met vier mondhygiënisten, twee receptionisten en een praktijkmanager. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu eigenaar zou zijn van een praktijk met 3 behandelkamers en met zo’n gezellig team te werken! Vaak ben ik ’s avonds of in het weekend nog bezig, het blijft keihard werken maar dat hoort bij het ondernemen, ik zou niks liever willen doen.”

”Het ondernemen vind ik ontzettend leuk en ik heb nog steeds een passie voor het werk als mondhygiënist. De afwisseling van het leiden van de praktijk en de patiënten behandelen, bevalt me heel goed. Ik vind het ook zo leuk om de kinderen te zien opgroeien en de persoonlijke verhalen van iedereen te horen. Ik denk dat we daarin ook onderscheidend zijn. We kennen onze patiënten en maken altijd een persoonlijk praatje.”

Sinds kort heeft de praktijk een nieuw apparaat, de airflow. ”De patiënten zijn er razend enthousiast over”, zegt Melissa. ”Doordat het werkt met warm water, lucht en poeder is de behandeling veel minder pijnlijk. Echt een verrijking voor ons werk.”

Vanwege het tienjarig jubileum neemt Melissa haar team mee uit en heeft ze een aantal leuke acties. ”Nog steeds is het vrij onbekend dat kinderen tot achttien jaar gratis naar de mondhygiënist kunnen komen. Belangrijker dan men zou denken, want kinderen hebben tegenwoordig veel gaatjes. Wij werken preventief en leren kinderen hoe ze hun gebit goed kunnen verzorgen. Dit voorkomt de gaatjes. Als ouders nu vier afspraken voor het hele jaar maken voor hun kind, krijgt het kind een elektrische tandenborstel van ons cadeau.”

Daarnaast krijgen volwassenen een gratis tandvleescheck, hierbij kijken we naar de mondgezondheid en wat de mondhygiënist voor de patiënt kan betekenen. 

En als laatste krijgt iedereen na een bezoek een ansichtkaart mee waarop de tekst staat ‘Jij bent Briljant’. Wie een leuke foto hiermee maakt en op social media post, kan één van de 10 cadeaupakketten winnen!

 

Cart

Geen producten in de winkelwagen.