Wat doen wij?

Mondzorg voor een stralende lach

Wat doet een mondhygiënist?

Steeds meer mensen bezoeken tegenwoordig ook een mondhygiënist, als aanvulling op de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Een mooie stralende lach maakt iedereen gelukkig!

Een mondhygiënist richt zich op preventie en de mondverzorging, zo kunnen gaatjes en tandvleesontstekingen worden voorkomen. De mondhygiënist zal tandsteen verwijderen, polijsten en tips geven voor de eigen mondverzorging. Is het tandvlees ontstoken? Wellicht is er dan een uitgebreidere behandeling nodig en kan de mondhygiënist dit verhelpen.

Kinderen kunnen ook worden behandeld bij een mondhygiënist om problemen te voorkomen. Er kan voorlichting gegeven worden, poetsinstructies (ook bij een beugel) en er kan plaque of tandsteen worden verwijderd.

Mondzorg Briljant 24 augustus 2020 051-min
IMG_4659-min
Mondzorg Briljant 095-min
IMG_4708-min
Welkom bij Mondzorgpraktijk Briljant

Direct een afspraak maken of via verwijzing

Heeft u een verwijzing gekregen? Wij werken samen met de tandartsen in de omgeving.

Zelf een afspraak maken? U heeft geen verwijzing nodig!

De vergoeding is altijd vanuit uw aanvullende zorgverzekering, hier heeft u ook géén verwijzing voor nodig. Het wordt niet verrekend met uw eigen risico. Wanneer u een aanvullende mondzorgverzekering heeft afgesloten krijgt u meestal 75 tot 100% vergoed. Voor kinderen is de vergoeding altijd 100%!

Kwaliteitsregister Mondhygiënisten

Investeren in kwaliteit van de adviezen en behandelingen is erg belangrijk. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen worden er regelmatig lezingen, cursussen, congressen gevolgd. Daarnaast zijn de mondhygiënisten van Mondzorg Briljant actief lid bij een intercollegiale toetsingsgroep. Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). Tijdens de registratieperiode van vijf jaar stimuleert het KRM de deskundigheidsbevordering van mondhygiënisten met een hoge, meetbare kwaliteitsnorm op het gebied van bij- en nascholing. Alle bij het KRM ingeschreven mondhygiënisten zijn in het bezit van een rechtsgeldig HBO-diploma waaruit blijkt dat de opleiding tot mondhygiënist met succes is afgerond. De titel mondhygiënist is een wettelijk beschermde titel waar een 4-jarige HBO-opleiding aan vooraf gaat. Een geruststellende gedachte: bij een mondhygiënist met het KRM keurmerk, kunt u gerust uw mond open doen.

Wanneer naar de mondhygiënist?

Preventief: problemen voorkomen
Vieze smaak of slechte adem
Bloedend, rood, gezwollen tandvlees
Behandeling van ontstoken tandvlees (gingivitis of parodontitis)
Als er cariës (gaatjes) ontstaan
Gevoelige tanden
Tandplak, tandsteen verwijdering
Polijsten
Teruggetrokken tandvlees
Bacteriologisch onderzoek (kweek)
Nazorg bij implantaten
Bij een kinderwens of zwangerschap
Bij hart- en vaatziekten
Koffie/ rook aanslag verwijderen
Bij diabetes
Tips voor de beste mondverzorging, welke tandenborstel, tandenstoker of ragers?
Advies over invloed van voeding, vitaminen en ontstaan van gaatjes
Cart

Geen producten in de winkelwagen.