Tanden reinigen
tanden reinigen
mondhygiëniste Hoogvliet, Mondzorg Hoogvliet

Gaatjes in het kindergebit voorkomen?

Mondzorg voor een stralende lach

Neem je kind gerust vanaf heel jong al mee, dit kan al vanaf de eerste melktandjes. Het melkgebit van kinderen is extra kwetsbaar voor gaatjes. Dit komt doordat het glazuur van het melkgebit minder sterk is. Een gezond blijvend gebit begint al bij het melkgebit. Wanneer er goed wordt gepoetst en de kans op gaatjes in het melkgebit klein is, zal dit ook zorgen voor een gezonder blijvend gebit. Met de juiste aansturing en eventueel het bijhouden van een voedingsdagboek, kan de mondgezondheid al enorm verbeteren.

Bij het bezoek zal de mondhygiënist informatie geven over het krijgen en houden van een gezonde mond. Samen met je kind oefenen voor een goede manier van poetsen. Vaak zal gebruikt worden gemaakt van tandplakverklikker om plak op de tanden en kiezen zichtbaar te maken. Hoe eerder je leert hoe je echt goed moet poetsen, hoe beter het gaat als je ouder wordt. Zo kunnen gaatjes in de tanden en kiezen worden voorkomen. Om de mondhygiënist te bezoeken is geen verwijzing van de tandarts nodig.

Kan de mondhygiënist ook helpen bij een beugel?

Absoluut! Regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist draagt aanzienlijk bij aan een voorspoedige beugelbehandeling. Tanden die zich bevinden in ontstoken tandvlees hebben namelijk de neiging minder snel te bewegen. Bij Mondzorg briljant verwelkomen wij steeds vaker patiënten met een beugel, wij werken dan ook nauw samen met de orthodontisten uit de regio Hoogvliet, Albrandswaard, barendrecht en Spijkenisse.

De orthodontisten ervaren onze samenwerking ook als zeer prettig. De beugels worden goed schoongehouden en dit voorkomt problemen. Met name een bracketbeugel, ook wel bekend als de slotjesbeugel is erg lastig schoon te houden. Door professionele reiniging en gericht advies zorgt de mondhygiënist dat het tandvlees gezond blijft.

Kinderen met een beugel, vooral een bracketbeugel, hebben een verhoogd risico op ontkalkingen. Dit zijn witte vlekken, meestal op het front van het gebit. Als deze vlekken eenmaal zichtbaar zijn is dit helaas voor altijd. Door regelmatig plaque, tandsteen en aanslag te verwijderen voorkomen wij deze vlekjes.

Ook na de beugelbehandeling behandelen wij deze patiënten door. Zeker de geplaatste spalken kunnen extra aandacht gebruiken. Deze nazorg is vooral relevant vanwege de spalken die geplaatst worden na het verwijderen van de beugel. Deze spalken worden geplaatst achter de tanden van het boven en onder gebit. Hoewel deze spalken cruciaal zijn voor het handhaven van de bereikte resultaten, vereisen ze ook extra aandacht met schoonmaken. Hier kan de mondhygiënist uitstekend mee helpen.

Mondhygiëne vergoeding

Voor het eerste bezoek van een kind zal 20 tot 40 minuten gepland worden.
De behandelingen zijn gratis, 100% vergoeding uit de basiszorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar.

Op zoek naar een mondhygiënist?

Bekijk onze behandelingen

Cart

Geen producten in de winkelwagen.