Gaatjes in het kindergebit voorkomen?

Mondzorg voor een stralende lach

Neem je kind gerust vanaf heel jong al mee, dit kan al vanaf de eerste melktandjes. Het melkgebit van kinderen is extra kwetsbaar voor gaatjes. Dit komt doordat het glazuur van het melkgebit minder sterk is. Een gezond blijvend gebit begint al bij het melkgebit. Wanneer er goed wordt gepoetst en de kans op gaatjes in het melkgebit klein is, zal dit ook zorgen voor een gezonder blijvend gebit. Met de juiste aansturing en eventueel het bijhouden van een voedingsdagboek, kan de mondgezondheid al enorm verbeteren.

Bij het bezoek zal de mondhygiënist informatie geven over het krijgen en houden van een gezonde mond. Samen met je kind oefenen voor een goede manier van poetsen. Vaak zal gebruikt worden gemaakt van tandplakverklikker om plak op de tanden en kiezen zichtbaar te maken. Hoe eerder je leert hoe je echt goed moet poetsen, hoe beter het gaat als je ouder wordt. Zo kunnen gaatjes in de tanden en kiezen worden voorkomen. Om de mondhygiënist te bezoeken is geen verwijzing van de tandarts nodig.

Kan de mondhygiënist ook helpen bij een beugel?

Juist bij het dragen van een beugel is het erg lastig om alle tandplak te verwijderen, dit kan zorgen voor een grotere kans op gaatjes of een tandvleesontsteking. Het is verstandig om met regelmaat bij de mondhygiënist te komen als je een beugel draagt. Het zou zonde zijn als na de ortho-behandeling de tanden keurig recht staan, maar wel met nieuwe gaatjes! Er komen steeds meer kinderen met een beugel bij Mondzorg Briljant, ze vinden het juist lekker makkelijk dat de mondhygiënist hun gebit weer goed schoon maakt. Ook de orthodontisten vinden deze samenwerking erg fijn!

Voor het eerste bezoek van een kind zal 20 tot 40 minuten gepland worden.
De behandelingen zijn gratis, 100% vergoeding uit de basiszorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar.

Op zoek naar een mondhygiënist?

Bekijk onze behandelingen

Cart

Geen producten in de winkelwagen.