Wie zijn wij?

Tanden bekijken na mondzorg behandeling
mondhygiëniste Hoogvliet
mondhygiëniste Hoogvliet
tanden poetsen bij knuffel
Welkom bij Mondzorgpraktijk Briljant

Wie zijn wij?

Over ons

Ons team bestaat uit zeven enthousiaste dames; vier mondhygiënisten, twee receptionistes en een praktijkmanager. Samen vormen we een hechte club met ieder zijn eigen expertise maar met één gezamenlijk doel: iedereen verlaat de praktijk met een stralende lach! Er is bij ons altijd een ontspannen én een gezellige sfeer.

Onze mondhygiënisten vormen de ruggengraat van ons team. Zij zijn niet alleen zeer vriendelijk en expert in hun vak, ze blijven ook voortdurend vooroplopen met de nieuwste kennis en innovaties. Zo nemen zij deel aan gespecialiseerde cursussen, lezingen en congressen. Dit stelt hen in staat u te voorzien van de meest actuele en effectieve mondzorg.

Wij doen er alles aan om te zorgen dat uw bezoek zo comfortabel mogelijk is. Onze praktijk heeft een huiselijke en gezellige sfeer met comfortabele behandelstoelen. Zo maken wij van onze wachtkamer en behandelkamers een plek waar u zich op uw gemakt zult voelen.

Bij Mondzorg Briljant geloven wij in vooruitgang. Daarom investeren wij in nieuwe en geavanceerde apparatuur. In elke behandelkamer werken de mondhygiënisten met een Mectron Airflow. Hiermee wordt het gebit gereinigd met verwarmd water, poeder en lucht, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

Wij hopen u binnenkort te kunnen verwelkomen in onze praktijk.

Mondzorg praktijk Briljant in Hoogvliet

Mondzorg Briljant is op 11 november 2013 geopend, met nul patiënten en één behandelkamer. Er was veel vraag naar een mondhygiënist in de omgeving van Hoogvliet en Albrandswaard. Zelfs zoveel dat erin 2016 al een extra mondhygiënist bij kwam. De praktijk is steeds verder gegroeid. Uiteindelijk hebben we besloten om te verhuizen naar een groter pand met meerdere behandelkamers, we hebben nog zoveel ambities en ideeën! Bij toeval kwam er drie deuren verder een groter pand leeg te staan, we konden dus lopend verhuizen. Eind november 2019 zijn we met veel plezier verhuisd naar het nieuwe pand. Inmiddels werken we met meerdere mondhygiënisten in drie behandelkamers!

Op zoek naar een mondhygiënist?

Bekijk onze behandelingen

Ons team

Maak kennis met ons team

beugel, tanden reinigen
We helpen je graag

Bekijk onze veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Steeds meer mensen bezoeken tegenwoordig ook een mondhygiënist, als aanvulling op de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Een mooie stralende lach maakt iedereen gelukkig! Een mondhygiënist richt zich op preventie en de mondverzorging, zo kunnen gaatjes en tandvleesontstekingen worden voorkomen. De mondhygiënist zal tandsteen verwijderen, polijsten en tips geven voor de eigen mondverzorging. Is het tandvlees ontstoken? Wellicht is er dan een uitgebreidere behandeling nodig en kan de mondhygiënist dit verhelpen.
In de praktijk horen wij regelmatig “oh maar mijn tandvlees dat bloedt altijd, dat hoort bij mij.” Echter, gezond tandvlees zal niet bloeden na aanraking. Bloedend tandvlees wordt vaak als normaal gezien, terwijl als we een wondje op onze arm hebben wat maar blijft bloeden we wel een afspraak bij de huisarts maken. Er is altijd een reden waarom het tandvlees gaat bloeden, de mondhygiënist kan u vertellen wat de situatie van uw tandvlees is. Om een goed beeld te krijgen van de conditie van het tandvlees, meten we het tandvlees. Dit doet de mondhygiënist met een heel klein meetlatje, de pocketsonde. Op deze manier weet de mondhygiënist of er een tandvleesontsteking aanwezig is en wat de meest passende behandeling zal zijn.
Neem je kind gerust vanaf heel jong al mee, dit kan al vanaf de eerste melktandjes. Het melkgebit van kinderen is extra kwetsbaar voor gaatjes. Dit komt doordat het glazuur van het melkgebit minder sterk is. Een gezond blijvend gebit begint al bij het melkgebit. Wanneer er goed wordt gepoetst en de kans op gaatjes in het melkgebit klein is, zal dit ook zorgen voor een gezonder blijvend gebit. Met de juiste aansturing en eventueel het bijhouden van een voedingsdagboek, kan de mondgezondheid al enorm verbeteren.
Cart

Geen producten in de winkelwagen.