Wie zijn wij?

Mondzorg Briljant 24 augustus 2020 051-min
IMG_4659-min
Mondzorg Briljant 095-min
IMG_4708-min
Welkom bij Mondzorgpraktijk Briljant

Wie zijn wij?

Wil jij ook een stralende lach?

Een mooie stralende lach maakt iedereen gelukkig. Wij werken met moderne behandelapparatuur in mooie ruime kamers. De mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in preventie van het gebit en de mondgezondheid om gaatjes en tandvleesontstekingen te voorkomen. Mondzorg Briljant werkt met alle tandartsen uit de omgeving goed samen.

Mondzorg Briljant is op 11 november 2013 geopend, met nul patiënten en één behandelkamer. Er was veel vraag naar een mondhygiënist in de omgeving van Hoogvliet en Albrandswaard. Zelfs zoveel dat erin 2016 al een extra mondhygiënist bij kwam. De praktijk is steeds verder gegroeid. Uiteindelijk hebben we besloten om te verhuizen naar een groter pand met meerdere behandelkamers, we hebben nog zoveel ambities en ideeën! Bij toeval kwam er drie deuren verder een groter pand leeg te staan, we konden dus lopend verhuizen. Eind november 2019 zijn we met veel plezier verhuisd naar het nieuwe pand. Inmiddels werken we met meerdere mondhygiënisten in drie behandelkamers!

Op zoek naar een mondhygiënist?

Bekijk onze behandelingen

Ons team

Maak kennis met ons team

IMG_4511
We helpen je graag

Bekijk onze veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Steeds meer mensen bezoeken tegenwoordig ook een mondhygiënist, als aanvulling op de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Een mooie stralende lach maakt iedereen gelukkig! Een mondhygiënist richt zich op preventie en de mondverzorging, zo kunnen gaatjes en tandvleesontstekingen worden voorkomen. De mondhygiënist zal tandsteen verwijderen, polijsten en tips geven voor de eigen mondverzorging. Is het tandvlees ontstoken? Wellicht is er dan een uitgebreidere behandeling nodig en kan de mondhygiënist dit verhelpen.
In de praktijk horen wij regelmatig “oh maar mijn tandvlees dat bloedt altijd, dat hoort bij mij.” Echter, gezond tandvlees zal niet bloeden na aanraking. Bloedend tandvlees wordt vaak als normaal gezien, terwijl als we een wondje op onze arm hebben wat maar blijft bloeden we wel een afspraak bij de huisarts maken. Er is altijd een reden waarom het tandvlees gaat bloeden, de mondhygiënist kan u vertellen wat de situatie van uw tandvlees is. Om een goed beeld te krijgen van de conditie van het tandvlees, meten we het tandvlees. Dit doet de mondhygiënist met een heel klein meetlatje, de pocketsonde. Op deze manier weet de mondhygiënist of er een tandvleesontsteking aanwezig is en wat de meest passende behandeling zal zijn.
Neem je kind gerust vanaf heel jong al mee, dit kan al vanaf de eerste melktandjes. Het melkgebit van kinderen is extra kwetsbaar voor gaatjes. Dit komt doordat het glazuur van het melkgebit minder sterk is. Een gezond blijvend gebit begint al bij het melkgebit. Wanneer er goed wordt gepoetst en de kans op gaatjes in het melkgebit klein is, zal dit ook zorgen voor een gezonder blijvend gebit. Met de juiste aansturing en eventueel het bijhouden van een voedingsdagboek, kan de mondgezondheid al enorm verbeteren.
Cart

Geen producten in de winkelwagen.